ÚJ KÖNYV

Borsa Brown

Az arab

Limitált, 20. kiadás

TOP könyvek, filmek
Könyves ajánlatunk Önnek
Könyves Hírlevél
Könyvek házhozszállítása

A választott könyv, cd, dvd


CSIGAHÁZ (SZABÓ MAGDA KIADATLAN KISREGÉNYE- 1944)

-15%
CSIGAHÁZ (SZABÓ MAGDA KIADATLAN KISREGÉNYE- 1944)
12,39
Az Ön ára: 10,54
Kezdete: 2021.04.26   A készlet erejéig!
Mindmáig az irodalmárok és az olvasók is úgy tudták, hogy Szabó Magda költőként kezdte pályáját, és első prózai műve a 1957-ben megjelent Freskó című regény volt. Most azonban újra kell írni a magyar irodalomtörténetben a Szabó Magda életéről és munkásságáról szóló fejezetet. A hagyatékból ugyanis előkerült egy fehér dosszié, s abból két szürke kockás borítójú füzet. Rajtuk a cím: Csigaház, az évszám: 1944 és az SzM szignó.S hogy mit rejt a két füzet? Egy kisregényt, amely 1939-ben játszódik, Bécsben. Egy zaklatott fiatal lány érkezik a Csigaház nevű panzióba. Júlia Budapestről menekült az osztrák fővárosba, régi ismerőséhez, a panzió tulajdonosnőjéhez. Odahaza megrázó élményben volt része: a vártnál korábban hazatérve a családi villába, rajtakapta fiatal mostohaanyját, Dollyt és szeretőjét, Dorner András ügyvédet, apjának, az országos hírű sebészprofesszornak a barátját. Júlia felháborodása és kétségbeesése annál is nagyobb, mert ő azt hitte, hogy Dorner az ő kedvéért jár a házhoz. A
 • EAN kódok
  9789634751342, 9789634751342
  Kiadó
  JAFFA KIADÓ
  Szerző
  SZABÓ MAGDA
  Kiadás éve
  2018
  Cikkszám
  232168
 • Már többször próbálkoztam megnyerni valamilyen könyvet a Felvidéki Olvasóklub és a Molnár Könyv közös nyereményjátékában.

  Szabó Magda regényeit nagyon szeretem, Ő volt a Nagymamám egyik kedvenc írónője is, a sorsukban is sok hasonló fordulat volt, és egyforma kort éltek meg. Mikor megláttam a nevemet a gép által kisorsolt lapon, nagyon megörültem. A Csigaházat karácsony előtt fogtam a kezemben, de akkor nem magamat ajándékoztam....gondoltam, hogy majd eljön a megfelelő pillanat. Nem is kellett sokat várnom.

  A kisregény átírta némileg a magyar irodalomtörténetet, mikor rátaláltak Szabó Magda hagyatékában. Annak ellenére, hogy a pályája elején írta, megtalálhatóak benne az írónőre jellemző stílusjegyek. A kedvencem benne a szerelmi szál, de ábrázolva van benne a közelgő háború fenyegető hangulata is.

  A könyv a többi Szabó Magda regényem mellett sorakozik a polcon, és jó szívvel fogom ajánlani a családomnak és mindenkinek.

  Ezúton is nagyon szépen köszönöm az ajándékot, és a klub tagjainak a nevében is ezt a remek lehetőséget, amit kapunk. A könyvklub és a könyvesbolt közös nyereményjátéka nagyszerű módja a könyvek és az olvasás népszerűsítésének. Kívánok hasznos és kellemes munkát a továbbiakban is,

  köszönettel, szeretettel, Pálfy Ingrid


  További recenzókat itt olvashat: www.eztolvasd.sk