ÚJ KÖNYV

Búd Titanilla

NOVOTA

ÚJDONSÁG!!!

SIKERKÖNYV

TOP könyvek, filmek

Könyvek házhozszállítása

Elnézést kérünk a most megjelenő hibákért! Áruházunkkat épp "átépítjük". RENDELNI AZÉRT TUD! Megértését köszönjük!

VÁGYAINK: SZÁRNYAK VAGY BÖRTÖNFALAK? - ILLÚZIÓK, SZENVEDÉLYEK, FÜGGŐSÉGEK

VÁGYAINK: SZÁRNYAK VAGY BÖRTÖNFALAK? - ILLÚZIÓK, SZENVEDÉLYEK, FÜGGŐSÉGEK
-15%

VÁGYAINK: SZÁRNYAK VAGY BÖRTÖNFALAK? - ILLÚZIÓK, SZENVEDÉLYEK, FÜGGŐSÉGEK

A keleti szemlélet szerint az ember végső célja és valódi boldogságának forrása a vágynélküliség, a vágymentesség állapota. A nyugati ember ezzel szemben úgy tartja, hogy a vágyak varázsolják az életet színessé és élvezhetővé, ezek motiválnak nagy er
Bővebben
6,32
5,37
Kezdete: 2021.11.27   A készlet erejéig!
Részletek
A keleti szemlélet szerint az ember végső célja és valódi boldogságának forrása a vágynélküliség, a vágymentesség állapota. A nyugati ember ezzel szemben úgy tartja, hogy a vágyak varázsolják az életet színessé és élvezhetővé, ezek motiválnak nagy erőfeszítésekre, tesznek képessé komoly eredményekre. Kétségtelen, hogy kultúránk kimagasló alakjai, akik valamiben rendkívülit mutattak, szinte mind arról számoltak be, hogy elemi erejű vágy hajtotta őket, s nem tehettek mást, mint hogy engedelmeskedtek neki és megvalósították azt.

Vágyaink tehát valóban lehetnek szárnyak, amelyek óriási erejükkel átrepítenek az akadályokon is – de lehetnek börtönfalak, amelyek fojtogatni kezdenek, ha mértéktelenné válnak, és szenvedélyekké, függőségekké növik ki magukat. A függőség mindig börtön, mert megfosztja az embert a szabadságától, s annak rabszolgájává teszi, akitől vagy amitől függ – legyen ez egy személy, valamilyen anyag, cselekvés vagy bármi más.

A Nyitott Akadémia soroza
Adatok
EAN kódok
9789638941916
Kiadó
KULCSLYUK KIADÓ KFT.
Kiadás éve
2011
Cikkszám
159769
Hasonló könyvek, termékek