ELŐRENDELHETŐ KÖNYV

Szomolai Tibor

Cigányúton

TOP könyvek, filmek
Könyves ajánlatunk Önnek
Könyves Hírlevél
Könyvek házhozszállítása

A választott könyv, cd, dvd


PEDIG OLYAN SZÉPEN ÉLTEK

-15%
PEDIG OLYAN SZÉPEN ÉLTEK
11,71
Az Ön ára: 9,96
Kezdete: 2021.01.05   A készlet erejéig!
Nyilánszki Mari hétéves. Egy Tisza-menti kisvárosban él, fullasztó, szeretet nélküli közegben. Kopogós cipőről, Barbie babáról és arról álmodozik, hogy az anyukája, amikor nagy ritkán hozzá szól egyáltalán, ne úgy szólítsa, hogy „Mari, fiam”. Nem csoda hát, hogy amint tud, elmenekül otthonról. Önmagát és a boldogságot keresi, de vajon képes-e a boldogságra az, akit olyan hosszú ideig csak boldogtalanság vett körül? Szentesi Éva író, rákellenes aktivista, a WMN.hu magazin főmunkatársa. Hamvaimból című könyvében őszintén és tabuk nélkül írt rákos megbetegedéséről. Első novelláskötete, a Kardos Margit disszidál 2017-ben jelent meg.
 • EAN kódok
  9789634333616, 9789634333616
  Kiadó
  LIBRI KÖNYVKIADÓ KFT
  Szerző
  SZENTESI ÉVA
  Kiadás éve
  2018
  Cikkszám
  229987
 • Szentesi Éva: Pedig olyan szépen éltek – de egy családi meghívásnak tettem eleget, ezért utólagosan ezt a fórumot választottam, hogy elmondjam a véleményemet.

  Az említett könyv az első, amit a sok megpróbáltatást átélt írónőtől olvastam, s valószínűleg nem az utolsó. A téma elég nehéz, nyomasztó- egy olyan lány életét írja le, aki pici korától szülői szeretet, gondoskodás nélkül él. Családban nő fel, de mégis család nélkül, erőszakos környezetben. Apja számára csak a fiú a gyerek, a lány akkor ér valamit, ha szép.

  Nehéz elhinnem, hogy a mai felvilágosult világban létezik ilyen.

  Szentesi Éva olykor nyers stílusa nagyban hozzájárult, hogy a regény szinte az elejétől a végéig nyomasztóan hatott rám, ennyi “szeretetlenséget”, érzelemmentességet szerencsére a való életben soha nem tapasztaltam. Itt is bizonyosságot nyer az, mennyire fontos az ember életében az, amit otthonról hoz, amiben szocializálódik.

  A főhősnő, Mari, bármennyire is más életet szeretne, mint az édesanyjáé, végül ugyanabban a cipőben találja magát. Képtelen a szeretetre, saját gyermekét is- minden érzelem nélkül-elhagyja. Szinte menekül a nyugodt, boldog-(nak tűnő) élethelyzetekből, lehet az szegénység vagy gazdagság, képtelen megállapodni.

  A sok negatív gondolat és nyers kifejezésmód ellenére szinte nem tudtam a könyvet letenni. Bevallom, más stílus, zsáner közelebb áll hozzám, de érdeklődve vártam, mivé “forrja ki magát” a regény.

  A végére volt egy kis hiányérzetem, de legalább Mari édesanyjával történt utolsó beszélgetéséből megtudta, miért nem szerette őt soha, miért nem lehetett közöttük anya- lánya kapcsolat.

  Elnézést, ha kicsit hosszúra sikeredett a bejegyzés, remélem, sikerült egy picit hozzátennem a találkozó gondolatmenetéhez.

  Lívia Pintes recenziója

  Köszönjük!