ÚJ KÖNYV

Karády Anna

Zserbó (Csak előrendelhető)

ÚJDONSÁG!!!

TOP könyvek, filmek

Könyvek házhozszállítása

Bankártyás fizetés /hamarosan/

Borsa Brown: Védelem előrendelhető! ---- Érkezés április 3-án. 

JELMEZBÁL

JELMEZBÁL
ÚJ
JELMEZBÁL
Két lányt holtan találnak a faluban valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az iga
Bővebben
Sikertelen tétel
11,32
Részletek
Két lányt holtan találnak a faluban valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az igazságra. E talányos bűnügyi történetből bomlanak ki egy családregény mozaikjai. A Jelmezbál napjainkig nyúló történetének szereplői unokák, nagymamák, asszonyok – nők. Élik az életüket, keresik egymást, önmagukat vagy épp a vér szerinti anyjukat. Elköltöznek, visszatérnek, szerelem, árulás, alakoskodás, hit és féltékenység van az életükben. Sok elmaradt ölelés, és szerencsére még több olyan, amelyik nem maradt el.Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész.
Adatok
EAN kódok
9789631433708, 9789631433708
Kiadó
MAGVETŐ KÖNYVKIADÓ KFT
Szerző
GRECSÓ KRISZTIÁN
Kiadás éve
2016
Cikkszám
203521
OLVASÓI VÉLEMÉNY A KÖNYVRŐL

Szépe Adrianna, a Felvidéki Olvasóklub tagja, a sorsolás nyertese értékelte Grecsó Krisztián könyvét:

Grecsó Krisztián: Jelmezbál

Napról-napra tengődő alakok indítják a regényt, akikben a mindennapok szürke fásultsága testesül a Váci utca nyüzsgése mögött. Az alkohol szelepként őrzi a tudatuk legmélyére süllyedt emlékeket. Holott az elején szerelemtől édes tavaszt sejtet a múlt, mi a jelenbe kíván utat törni.

Ám aztán felfoghatatlan iszonyat telepíti rá a rettegést a vidékre. Hirtelen új, idegen szereplők lépnek színre, akikkel látszólag nem történik semmi, mígnem azon kapjuk magunkat, hogy nagyon is jelentős események folynak a sorok mögött. Minden egyes fejezet önálló élményt nyújt, mintha csak novellákat olvasnánk. De egyszeriben a történetvezetés egy szála finoman elkanyarodik, s meglepő természetességgel fonódik egybe egy másikkal.

Erős karaktereket hívott életre az író. Hihetően teszi magáévá érzelemvilágukat és általuk tükröt mutat a mai kor jellemének.

Olvasóját gondolkodásra készteti. Közös kalandozásra, sőt vakmerő időutazásra hív. Viszont olyan zseniálisan terelget a saját maga alkotta labirintusban, hogy a legkevésbé sem zavaró az idő és a tér váltakozása. S noha egyértelműen nem ad választ mindenre, szemernyi hiányérzet sem maradt bennem. Végig elragadtatással olvastam minden egyes sorát és felébresztette bennem a vágyat, hogy ezek után az író minden egyes művét meg kell ismernem.

Köszönjük.

Kiegészítő termékek
Hasonló könyvek, termékek