ELŐRENDELHETŐ KÖNYV

Ken Follett

SOHA

ÚJDONSÁG!!!

ÚJ KÖNYV

TOP könyvek, filmek

Könyvek házhozszállítása

Elnézést kérünk a most megjelenő hibákért! Áruházunkkat épp "átépítjük". RENDELNI AZÉRT TUD! Megértését köszönjük!

VOLT EGYSZER EGY ZSIDÓ VÁROS, DUNASZERDAHELY

VOLT EGYSZER EGY ZSIDÓ VÁROS, DUNASZERDAHELY
-4%

VOLT EGYSZER EGY ZSIDÓ VÁROS, DUNASZERDAHELY

Kornfeld Tibor, Dunaszerdahely szülötte jóvoltából színes kép tárul az olvasó elé szülővárosa gazdag zsidó történelmének eseményeiről. A kötet új, bővített kiadása a napokban kerül a könyvesüzletekbe. Dunaszerdahelyt a múltban jog

Bővebben
23,90
22,90
Kezdete: 2021.10.14   A készlet erejéig!
Részletek

Kornfeld Tibor, Dunaszerdahely szülötte jóvoltából színes kép tárul az olvasó elé szülővárosa gazdag zsidó történelmének eseményeiről. A kötet új, bővített kiadása a napokban kerül a könyvesüzletekbe. Dunaszerdahelyt a múltban jogosan illette meg a „Kis Palesztina”, később pedig a „Kis Jeruzsálem” jelző, hiszen a zsidók itt a 18. század elejétől nem csak többségben éltek, hanem aktívan részt vettek a város gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésében. Gazdag levéltári anyag és számos hozzáférhető irodalmi mű állt a szerző rendelkezésére, nem beszélve a régi emlékekről, melyekkel az idős korosztály segített felidézni a múltat. 
Dunaszerdahelynek ezt a dinamikus fejlődését törte meg a második világháború, a holokauszt, ami radikálisan megváltoztatta a város lakosságának összetételét. Közép-Európa térképéről eltűnt egy zsidó többségű városka, amelynek nem volt párja a térségben. 
Ezzel a könyvvel egy felejthetetlen emlékmű épült az ismert és ismeretlen zsidó polgártársak emlékére, akik a történelem folyamán Dunaszerdahely sokszínű képét alkották. A holokauszt 75. évfordulója alkalmából jelenik meg újra a kötet bővített kiadásban, amely többek között visszaidézi az akkori Magyarországról fasiszta haláltáborokba deportált zsidó honfitársaink emlékét.

Adatok
EAN kódok
9788097166236
Kiadó
Agentúra RADKO
Szerző
Kornfeld Tibor
Kiadás éve
2019
Cikkszám
9788097166236
Hasonló könyvek, termékek