ÚJ KÖNYV

Borsa Brown

Az arab

Limitált, 20. kiadás

TOP könyvek, filmek
Könyves ajánlatunk Önnek
Könyves Hírlevél
Könyvek házhozszállítása

A választott könyv, cd, dvd


VOLT EGYSZER EGY ZSIDÓ VÁROS, DUNASZERDAHELY

-4%
VOLT EGYSZER EGY ZSIDÓ VÁROS, DUNASZERDAHELY
23,90
Az Ön ára: 22,90
Kezdete: 2021.04.04   A készlet erejéig!

Kornfeld Tibor, Dunaszerdahely szülötte jóvoltából színes kép tárul az olvasó elé szülővárosa gazdag zsidó történelmének eseményeiről. A kötet új, bővített kiadása a napokban kerül a könyvesüzletekbe. Dunaszerdahelyt a múltban jogosan illette meg a „Kis Palesztina”, később pedig a „Kis Jeruzsálem” jelző, hiszen a zsidók itt a 18. század elejétől nem csak többségben éltek, hanem aktívan részt vettek a város gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésében. Gazdag levéltári anyag és számos hozzáférhető irodalmi mű állt a szerző rendelkezésére, nem beszélve a régi emlékekről, melyekkel az idős korosztály segített felidézni a múltat. 
Dunaszerdahelynek ezt a dinamikus fejlődését törte meg a második világháború, a holokauszt, ami radikálisan megváltoztatta a város lakosságának összetételét. Közép-Európa térképéről eltűnt egy zsidó többségű városka, amelynek nem volt párja a térségben. 
Ezzel a könyvvel egy felejthetetlen emlékmű épült az ismert és ismeretlen zsidó polgártársak emlékére, akik a történelem folyamán Dunaszerdahely sokszínű képét alkották. A holokauszt 75. évfordulója alkalmából jelenik meg újra a kötet bővített kiadásban, amely többek között visszaidézi az akkori Magyarországról fasiszta haláltáborokba deportált zsidó honfitársaink emlékét.

 • EAN kódok
  9788097166236
  Kiadó
  Agentúra RADKO
  Szerző
  Kornfeld Tibor
  Kiadás éve
  2019
  Cikkszám
  9788097166236